Indul a karácsonyi Cipősdoboz akció az Oxygen Wellness Fáy-ban

Indul a karácsonyi Cipősdoboz akció az Oxygen Wellness Fáy-ban

Indul a karácsonyi Cipősdoboz akció az Oxygen Wellness Fáy-ban


Közeledik az év vége. Mi, itt az Oxygen Wellness Fáy-ban fontosnak tartjuk, hogy támogatást nyújtsunk a rászorulóknak. Nincs ez másképp ebben az évben sem, annál is inkább, mivel a segítségre szorulók száma sajnos nem csökken ebben az évben sem. A Máltai Szeretetszolgálattal karöltve az idei évben is cipősdoboz akciót hirdetünk.


Íme néhány fontos információ és hasznos dolog az ajándékokkal kapcsolatban.

Hogyan készíthetek ajándékot?

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, és a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Néhány ötletet a képre kattintva találtok. 

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete.   Itt adunk náhány ötletet. 

Dobozod tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,

  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),

  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)

  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)

  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Mit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, hogy ajándékaitokba ne tegyetek:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot

  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt

  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)

  • gyógyszereket

  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az ajándékod helyezd el az Oxygen Fáy-ban a recepciónál a karácsonyfa alatt december 22-ig.

Rengeteg olyan kisgyermek van, aki diétás élelmiszert képes csak fogyasztani. Ezért a Máltai Szeretetszolgálat kérésére ebben az évben tartós, diétás élelemiszert is leadhattok dobozba csomagolva. Nincs más dolgotok, mint ráírni, hogy diétás élemiszer van a dobozban.