Csapattag bemutatása

Cattaneo Debora

Csoportos óra oktató

Fitness Akadémia 1999: Aerobik edző
Fitness Akadémia: Személyi edző
Fitness Akadémia: Rehabilitációs mastertréner
Brüsszel Táncszínház 2008: Pilates, Jóga és Streching technikák
Cardiobalett Mestertréner
Bene Máté Gerincképzés a porckorongsérv kezelhetőségéről
International Sport Academy (Németo): Sportrehabilitáció és Fizioterápia
International Massage Academy: Földi féle komplex nyirokkezelés és orvosi nyirokterápia
International Massage Academy: Gyógy és svéd masszázs
Viszen Egészségügyi Továbbképző Központ: Sportsérülések fizioterápiája
Viszen Eg.ügyi T.Kp: Akut sportsérülések ellátása (kórházi sürgősségi ellátásban, valamint tape, flossing) és mozgásterápiás lehetőségeik házi ápolásban
Viszen Eg.ügyi T.Kp: Neurális struktúrák multidiszciplináris kezelése
Oriolus Med Egügyi Kp: Vérkép lelet elemzés és egyéb diagnózisok értelmezése a gyakorlatban
Euro Medicina Egügyi Szakmai Továbbképző Kp: A mozgásszervrendszer megbetegedéseinek összefüggésrendszere az emberi testben
Állami Artistaképző Intézet
Eszterházy Károly Főiskola 2001: Rekreáció és szabadidőszervezés
ELTE 2010: Szociálpszichológia MA-Deviancia pszichológia kutatási területtel ( klasszikus beszélgetésterápia, mentálhigiéné, modern kori coaching)
Publikált írás: A fizikális betegségtünetek hátterében álló mentális/ érzelmi okok
Semmelweis Egyetem 2016: Fizioterápia-Oxiológia és sürgősségi ellátás (utóbbi folyamatban).
Országos Mentő Szolgálat: Emergency First Response CPR+First Aid (Emelt szintű elsősegélynyújtás a mindennapokban-Érvényes engedélyszámmal).

Pályafutásomat élsporttal kezdtem (torna-akrobatika), amiben a klasszikus balett is napi szinten jelen volt. Később közel 20 évet dolgoztam artistaként különböző színházi társulatokkal itthon és külföldön, ezidő alatt főleg csoportos órákat tartottam, tanítottam (jelenleg is) a Fitness Akadémián, valamint az aerobik versenyzők utánpótlásnevelésében erőnléti és balett órákat vezettem (Óbudai WDSE). Ebben a közel 30 évnyi aktív sportban számos olyan sportsérülésem volt, amikor nem teljesen vettem komolyan az orvosi utasításokat, hanem ismerve fizikális határaimat kissé renitens módon magam is kezeltem, akkor még autodidakta módon. Bár az orvosi egyetemre készültem, csak jóval később jött újra a lehetőség, hogy rendszerszinten összekapcsoljam a sportot, a pszichológiával és fizioterápiával.

Elsősorban rehabilitációs jellegű személyi edzéseket tartok, amiben teljeskörű egészségügyi anamnézist követően (leletek elemzése, tünetek átbeszélése, gyógyszerezés, izomdiszbalanszok és beszűkült mozgástartományok, idegtesztek stb.) a panaszok, tünetek csökkentése érdekében állítom össze az edzéstervet. A mozgásszervrendszeri panaszok kezelésén túl, mint ülőmunkából eredő hát és derékfájás, nyaki panaszok, térd és csípőizületi kopás, boka vagy vállproblémák stb., segíteni tudok műtét utáni felépülésben, élsportba való visszaemelésben, belszervi problémákból adódó elhízás, cukorbetegség, a nyirokrendszer nem kielégítő működésében, valamint teljeskörűen valamennyi ízület mobilitásának fejlesztésében korosztálytól függetlenül.

A testet nem önállóan figyelem, hanem a rendszer részeként, az aktuális mentális állapotot is fókuszban tartom.

Bárkinek szívből segítek, aki sérült, vagy csak magára maradt a kórházi gyógytorna kezelés után, aki teljesebben szeretné megélni a fizikális kondícióját, erőt-állóképességet fejlesztene, de fájdalmai vannak, emiatt egyedül nem mer belevágni,  vagy csupán egészségügyi kérdése merül fel.